2009-07-07 11:04:37• hírek • Szatmar.ro

Harmadosztályból erősít a CFR

A Steaua és a Rapid a légiósokban bízik, előbbi bolgár, utóbbi szlovén játékosokat vett.

Némileg meglepő húzásra szánta el magát a az elmúlt két évet uraló (egy bajnoki cím, két kupagyőzelem) Kolozsvári CFR labdarúgó csapata: a tavaly a harmadik osztályban szereplő Nagybánya együttesétől leigazolta Paul Batint.

A 22 esztendős csatár a tavaly remek szezon zárt a feljutó nagybányaiaknál, 25 góljával oroszlánrészt vállalt a csapat sikereiben. Azt nem tudni, hogy a vasutasok mennyit fizettek érte, de a Nagybánya korábban visszautasította a Iasi 200.000 eurós ajánlatát. Batin öt évre kötelezte el magát a kolozsváriakhoz.

Szintén csatárral erősített a rekordbajnok Steaua, amely együttes leigazolta a bolgár Krum Bibiskovot. A 27 éves csatár hazája bajnokságában, a Litex Lovecs csapatában szerepelt, ahol tavaly 16 gólt szerzett. Az egyszeres válogatott ék korábban megfordult a Bayern München ificsapatában is. „Magas, ingyen érkezett és elfogadta a 120.000 eurós fizetést, tehát megfelelő vétel", elemezte új játékosát Becali.

A Steauához kapcsolódó hír, hogy sajtóértesülések szerint a klub közel áll a görög Filiposz Darlasz leigazolásához. A 25 éves bal oldali védő a Panathinaikosz játékosa, de a legutóbbi szezonban kölcsönben a PAOK Szalonikiben szerepelt. A szintén egyszeres válogatottért 150.000 eurót fizethet a Steaua, Darlasz pedig kölcsönbe érkezik Bukarestbe.

Szintén légiósokkal erősített a Rapid, amely egy fityinget sem fizetett a két szlovén labdarúgóért, Sead Zilicért és Darijan Maticért. Zilic 27 éves, csatár, a szlovén Ptuj Dravától érkezik, de korábban megfordult a Fiorentina és a Hertha csapataiban - utóbbi színeiben egy bajnokin lépett pályára 2001 februárjában.

Matic is odahaza, az Interblock Ljubljanában játszott tavaly. Ő 26 esztendős, védekező középpályás és tavaly ősszel rendszeresen pályára lépett a válogatottban a világbajnoki selejtezőkön is. Mindketten három éves szerződést kötöttek, írja a román sajtó.



Merész igazolás a CFR részéről, Batin a III. osztályból érkezett. fotó: cfr1907.ro


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: